2013. április 10-én iskolánk tanulói a Magyar Atlétikai Szövetség által megrendezett Kölyökatlétika versenyen vettek részt.

Iskolánkat Sághi Szabolcs, Holubecz Hanna, Huszár Marcell, Füleki Rebeka, Keszler Gábor 1. osztályos, Deákovits Richárd, Rozsics Zsombor 2. osztályos tanulók képviselték.

A versenyen 7 Győr környéki és 3 győri iskola vehetett részt a Magvassy Sportcsarnokban. A gyerekek nagy örömmel próbálták ki a modern, színes és izgalmas játékokat.

10 versenyszámban próbálhatták ki magukat a résztvevők: forma1, sprint-gát váltó, kereszt szökdelés, gerelyhajítás, rúdugrás, medicin lökés, ugrókötelezés, létrafutás, diszkoszvetés és békaugrás. A végén pedig egy 5 perces futás fokozta az izgalmakat.

 A Kölyökatlétika lényege, hogy a gyerekekkel megszerettessék a sportágat. A szabályokat is rendkívül gyerekbarát módon alakították ki: mindig van mit csinálni, keveset kell várakozni, pillanatok alatt megvan a végeredmény és minden résztvevő oklevelet kap.

A mi csapatunk remekül szerepelt, így elhoztuk a bronzérmet!

Nagyon jól éreztük magunkat. A legjobb viszont az egészben, hogy iskolánk szeptemberben megkaphatja azokat a szereket, amelyeket most kipróbáltunk. Így a következő tanévben minden gyermek megismerkedhet ezekkel a játékokkal a tanórák keretein belül.

A versenyről készült képek megtekinthetők a galériában.

Köszönjük Rozsicsné Czinzer Ritának a fotókat!

Bohuniczkyné Pethő Melinda, testnevelőtanár