Iskolánk az idei tanévben a témahetek keretében  a " Digitális Témahét" programon vesz részt..

 

"A Digitális Témahét fő célja a digitális pedagógia módszertanának népszerűsítése és elterjesztése a köznevelésben.  A program fontos törekvése, hogy a digitális kompetencia-fejlesztés az informatikaórán túl kiterjedjen más tantárgyakra is. A részt vevő pedagógusok és diákok változatos és kreatív iskolai projektek keretében fejleszthetik képességeiket technológiával támogatott tanulás során." (forrás: http://digitalistemahet.hu/temahetrol)

Iskolánk a következő programokat tervezi:

  • Tanórákon digitális eszközök használata (interaktív tábla, laptop, számítógép, telefon)
  • Filmkészítés 5-8. osztály (már megvalósított program)
  • "Programozási" verseny Lightbot : Code Hour alkalmazással, letöltéséhez olvasd be QR-kódot!
  • Digitális fotózás telefonnal 3-8. osztály részére előadás, gyakorlati bemutatóval. Előadó: Csapó Balázs fotóművész, a Győri Fotóklub Egyesület tagja
    Az előadás időpontja: 2019. április 11. 14 óra, szülőket is szívesen látjuk és várjuk!

    A programon meghirdetünk egy fotópályázatot, melyre mindenki telefonnal vagy fényképezőgéppel készített saját fotóval pályázhat. A képek leadása Szabó László vagy Németh László tanár bácsiknál. A fotók leadási határideje a tavaszi szünet utáni első tanítási nap: 2019. április 24.
  • Részvétel a Kozma László Országos Informatika Alkalmazói Tanulmányi Verseny döntőjén: Hugyecz Roland (5.o.) és Szalai Bence (6.o.) tanulók (2019. április 13. Szászhalombatta)

Németh László igazgató, informatika tanár