Ezen a hétfő délutánon az egészséges életmóddal foglalkozhattak iskolánk tanulói.  A program során a következő célokat tűztük ki:

 

 

  • Egészséges táplálkozás: élettani alapismeretek (anyagcsere); élelmi anyagok, tápanyagok; energia, tápanyagszükséglet; táplálékpiramis; egészséges táplálkozás; helytelen táplálkozási szokások.
  • „Nem!”a dohányzásra: a hozzászokás veszélye, akarati tényezők, motiváció, környezetünk iránti felelősségérzet.
  •  „Nem!” az alkoholfogyasztásra: a szervezet reakciói, a szervrendszerek megváltozott működése; a személyiség átalakulása, hatása a szűkebb és tágabb társadalmi környezetre.
  •  Drogtagadás: leépülés, a személyiség megváltozása, elvonási tünetek, tolerancia; egyéni és társadalmi problémák; szenvedélybetegségek.
  • Több mozgás: a mozgás, aktivitás jelentősége az ember életében; a mozgáshiány okozta problémák, az inaktív életmód következményei.

Az alsós osztályok plakátokat készítettek a helyes táplálkozásról, míg a felsősök a mozgás fontosságáról. Az elsős és másodikos tanulóknak sportversenyt szerveztek a tanítóik, miközben a 3. 4. osztály gyümölcskoktélt készített. Az 5. 6. évfolyamos diákok gyümölcssalátával várták vissza a 7-8. osztályosokat, akik egy előadást hallgattak meg a fiatalokat veszélyeztető káros szenvedélyekről, drogokról.

  

A délutáni program sok hasznos információval látta el a gyerekeket. Az elkészült munkák a folyosókon megtekinthetők.

Az egészségnapot a diákönkormányzat szervezte meg és bonyolította le  Némethné Csete Mónika tanár néni vezetésével.

A programon készült képek ide kattintva elérhetők.

Németh László igazgató