Szerencsésen, jó hangulatban, gördülékenyen zajlott a „7mérföldes csizmában heted7 határon át" országos mesevetélkedő körzeti fordulója Győrzámolyon. 19 iskola 70 csapata közül a cikkben szereplő 8 csapat jutott el a megmérettetésre.

Az Igazgató Úr hivatalos megnyitója után bemutattuk kollégáimat, a játékvezetőt (Pulai Nikoletta magyar szakos tanár) és a háromtagú zsűrit (Magyarné Varga Gabriella, Tóthné major Éva és Keszeiné Kovács Gyöngyi), akik végig figyelmesen, türelmesen javítottak, követték az eseményeket.

A két feladat, amitől tartottam kicsit, az igaz-hamis állítások  ill. a villámkérdések is problémamentesen sikerültek. Nagyon élvezték a gyerekek a táblás verziót. Amíg a zsűri javított, a gyerekeket, a kísérő pedagógusokat,vaalamint szülőket megvendégeltük meleg teára és egy-egy hatalmas pogácsára, amit a Pedró Pékség felajánlásával, jóvoltából tehettünk meg. A szünet után, az összesítésnél derült ki, hogy két csapat bizony döntetlenre áll, így leültettük a gyerekeket még egy fordulóra. A maradék villámkérdésekből 10-re válaszoltak írásban a csapatok, így végül egy pont különbséggel született meg a negyedik továbbjutó csapat.

Kollégáim és a kísérők visszajelzése is abszolút pozitív volt a versennyel kapcsolatban. Mindenki egyet értett azzal, hogy meleg fogadtatással,  barátságos környezetben, jó hangulatban sikerült a vetélkedőt levezényelnünk, így jövőre is szívesen állnánk elébe hasonló felkérésnek.

A továbbjutó csapatok a győrzámolyi fordulóról:

1. hely Vidám Mesebarátok –Vörösmarty Mihály Általános Iskola,  Kisbajcs (121 pont)

2. hely Sárkány Rózsák – Győrladaméri Községi Általános Iskola (120 pont)

3.hely Csillámpónik – Győrújbaráti II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola (117 pont)

4. hely Üveghegylakók - Győrladaméri Községi Általános Iskola (116+27 pont)

Eredményesen szerepeltek a következő csapatok:

5. hely A-Z-ig- Győrújbaráti II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola (116+26 pont)

6. hely  Bölcs Baglyok-Győrzámolyi Petőfi Sándor Általános Iskola (114 pont)

7. hely Mester 4-es- Győrújbaráti II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola (112 pont)

8. hely  Dáma-Börcsi Általános Iskola (109 pont

Gratulálunk a csapatoknak és a felkészítő pedagógusoknak. Külön szeretnénk kiemelni a börcsi Dáma csapat teljesítményét, mivel ők 2. osztályosokként kíváló eredményt értek el az idősebb korosztályú csapatok mezőnyében.

Ezúton is köszönjük a Pedró Pékség támogatását!

Pusztainé Varga Andrea szervező pedagógus