„A Nemzeti Sportfejlesztés keretében az Emberi Erőforrások Minisztériuma Sportért Felelős Államtitkársága a Magyar Diáksport Szövetséggel (MDSZ), valamint az érintett sportági szövetségekkel együttműködve 2015 áprilisában elindította A Sport Legyen a Tied! elnevezésű programot. A kezdeményezés fő célja, az iskoláskorú gyerekek sportba történő széleskörű bevonása.

A Program keretein belül, 10 sportági szakszövetség összesen több, mint 1100 intézménybe helyez ki sportág specifikus eszközöket, melyek együttes értéke eléri a fél milliárd forintot. Az eszközcsomagban részesülő iskolák közül, országszerte 230 általános iskolai képzést folytató intézményben kerül megszervezésre sportágakat és sportegyesületeket bemutató esemény, melyeken a gyermekek számára 2,5 órás aktív kikapcsolódást és mozgási lehetőséget kínálunk. A rendezvények egyik fő célja, hogy a diákok megismerjék a lakóhelyük közelében fellelhető, aktív sportszervezeteket.”

Intézményünk is részesül eszközcsomagban, és a bemutató eseménysorozat keretében iskolánk tanulói is részt vehettek "A Sport Legyen a Tied!" programon november 27-én délután.

A rendezvényt Sipos Győző, a Magyar Diáksport Szövetség Nyugat-dunántúli Regionális Szolgáltatási Pont irodavezetője és Németh László iskolánk intézményvezetője nyitotta meg.

A rendezvényt megtisztelte Madarassy Anikó a Magyar Tenisz Szövetség Utánpótlás koordinátora is.

A program keretében a következő sportágakkal ismerkedhettek a gyerekek:

  • Tenisz: Győrzámolyi Teniszért Alapítvány közreműködésével
  • Karate: Nagy Sándor Karate Klub (Győrladamér) közreműködésével
  • Sportlövészet: Miskolczi Julianna a moszkvai Európa-bajnokság aranyérmesének közreműködésével.

A gyerekeknek a 2,5 órás sportolás felejthetetlen élményt jelentett.

     Ezúton is köszönjük a MDSZ támogatását!

A rendezvényen készült képek megtekinthetők a galériában.

Németh László
intézményvezető