2015. október 19-én és 20-án nyílt tanítási órák keretében biztosítottunk lehetőséget a szülőknek, hogy közvetlenül betekinthessenek  oktatási-nevelési munkánkba. Az előző évekhez hasonlóan nagy érdeklődés volt az alsó tagozaton és sajnos "szokásos" módon sokkal szerényebb a felső tagozaton.

Pedig ezek a lehetőségek biztosítják, hogy a szülők közvetlenül megismerjék a mindennapok munkáját, a tanítási órák lefolyását és közvetlenül tájékozódjanak a gyermekük és az osztályközösség életéről. Akik részt vettek ezeken az órákon, láthatták, hogy nem is olyan rossz dolog iskolába járni a gyerekeknek. A sok önfeledt mosoly, a tenni és bizonyítani akarás is ezt mutatta.

 

Intézményünk kiemelt feladata a gyerekek egészséges életmódra nevelése. Ezen belül fontosnak tartjuk az egészséges étkezési szokások kialakítását.

Céljaink elérése érdekében iskolánkban idén is folytatjuk az iskolagyümölcs programot. Az iskolagyümölcs programon belül október 22-én  a gyümölcsöt szállító Hanság-Fertőmenti Zöldség-Gyümölcs Termelői Értékesítő Szövetkezet nyers zöldségeket (cékla, uborka, sárgarépa,paprika) is hozott, melyet a gyerekek megkóstolhattak. Sok gyerek most evett először nyers zöldségeket. Legnagyobb sikert a cékla aratta.

A véletlenek egybeesése során ugyanezen a napon a 4. osztályos fiúk ráadásként még gyümölcssalátát is készítettek.

Az eseményeken készült képek megtekinthetők a galériában.

Németh László
intézményvezető