Iskolánk tanulói október 2-án a hagyományos bakonyi túrán vettek részt.  A reggeli didergés után hamarosan kisütött a nap, és kellemes kiránduló időnk lett . Az alsó tagozatosok többször átkeltek   a Cuha-patakon. A többség száraz lábbal, de volt aki megcsúszott és hideg lábfürdőt vett. Az  átkeléseknél a nagyobbak láncot alkottak, segítették a kisebbeket átjutni a köveken. A legapróbbak ,az 1. osztályosok, mint az oviban, kézen fogva vezették egymást.

A felső tagozatosokkal a Kőpince-forrástól indultunk az Ördög-rétre. A tavalyi túrához hasonlóan viszonylag nehéz tereppel találkoztunk a Cuha-szurdokban. Büszkén elmondhatjuk, hogy a gyerekek 2 tanuló kivételével ezen a vadregényes úton keresztül jutottak el a kitűzött célig. Az Ördög-réten az osztályok tüzet raktak, szalonnát, virslit sütöttek. A felszálló füstöt gyönyörűen festették meg az őszi napsugarak.

  

Majd eljött a várva várt pillanat, a számháború ideje.A győztes csapat immáron negyedszerre is a 8. osztály lett. Második helyezést ért el a 7. osztály, az 5-6. osztályosok döntetlen eredményt értek el, így ők együtt osztoztak a 3. helyen.

Negyedszerre is sikerült!

Örömmel töltött el bennünket, hogy a visszaúton közel 60 tanuló jött a Cuha-szurdokban, a többiek a könnyített túraútvonalat választották.
Délután kellemesen elfáradva érkeztünk vissza az iskolához.
A kiránduláson készült képek megtekinthetők a galériában.

Németh László, intézményvezető