„Szenteld, oh magyar, hazádnak
Kebled szebb érzelmeit:
Romlott szív és romlott elme,
Kit hazája hő szerelme,
Szép tettekre nem hevít.”

                                          Bajza József

 

Délelőtt az iskola tanulói rövid műsor kíséretében emlékeztek meg  iskolánk névadójáról. Szücs Viktória és Szabó Márk  koszorút helyezetek el a Petőfi-falnál.

A hagyományokhoz hűen idén is iskolánk rendezhette meg községünk március 15-i ünnepségét, melyet a tornacsarnokban tartottunk. 1848. március 15-ének 165. évfordulóját ünnepeltük az idén.

Horváth Gábor Polgármester Úr beszéde után tanulóink színvonalas műsort adtak elő. A hatodik osztályosok prózával és zongorakísérettel, az ötödikesek kórusukkal, az alsó tagozatos gyerekek pedig furulya dalaikkal szerepeltek. A Bárdos Lajos Vegyes Kar dalcsokrával zárult a megemlékezés.

A koszorúzás a Hősök Emlékművénél a zord időjárás miatt elmaradt.

Köszönetet szeretnék mondani a közönségnek, amiért jelenlétükkel megtisztelték a megemlékezést, a Bárdos Lajos Vegyes Karnak és iskolánk tanulóinak a műsorban való részvételéért, Pulai Nikolettának, Bakonyiné Pálinger Annának és Sipos Tamásné Irénkének a segítségükért, Andorka Andrásnénak a dekorációért, Szabó Lászlónak a hangosításért, Dara Lászlónak a teremrendezésért. Az ünnepségről készült képek megtekinthetők a galériában.

Hugyeczné Sándor Anna

6. o. osztályfőnök