Tisztelt Szülők!

A tanév rendjéről szóló 30/2023. (VIII. 22.) BM rendelet értelmében a 2024/2025. tanév általános iskola első évfolyamára történő beiratkozás dátuma: 2024. április 18-19. 08:00-19:00 óra között.

 

 

A személyes megjelenés az adott két napok valamelyikén kötelező.

A gyors és gördülékeny ügyintézés érdekében kérjük Önöket, hogy éljenek az előzetes elektronikus jelentkezés lehetőségével:

Az általános iskola első évfolyamára történő jelentkezésének elektronikus, online formájára 2024. március 27-tól nyílik meg  az Ön részére a KRÉTA rendszer felületén keresztül: https://eugyintezes.e-kreta.hu/kezdolap. (a következő linken keresztül érhetik el a Kréta súgót: https://tudasbazis.ekreta.hu/pages/viewpage.action?pageId=17761106).

Az e-Ügyintézés „Beiratkozás Általános Iskolába (BÁI)” felület 2024. április 19-én 18 óráig lesz nyitva.

Részletes útmutató ide  kattintva tölhető le/nyitható meg

Az előzetes regisztráció nem helyettesítia személyes megjelenést, azonban jelentősen egyszerűsíti, gyorsítja az ügyintézést. Előzetes regisztráció esetén is kizárólag személyesen van lehetősége beíratni a gyermeket.

Fontos alapelv, hogy a korábbi éveknek megfelelően a szülő/törvényes képviselő csak egy általános iskolába nyújthatja be gyermeke jelentkezését.

Amennyiben Ön nem a lakóhelye vagy tartózkodási helye szerinti körzetes iskolába íratná be a gyermekét, akkor is meg kell adnia a kötelező felvételt biztosító általános iskola nevét és címét is a jelentkezése során

A gyermek beíratásához szükséges okmányok az alábbiak:
a) A gyermek személyi igazolványa, vagy útlevele, vagy születési anyakönyvi kivonata

b) A szülő személyigazolványa és lakcímkártyája
c) A gyermek lakcímkártyája vagy lakcímét igazoló okmány

d) Szakértői vélemény BTMN, SNI esetén

A beiratkozás során a következő dokumentumokra lesz szükség:

A 2024. április 18-i és április 19-i személyes beiratkozás, illetve a dokumentumok bemutatása során szülőnek/törvényes képviselőnek szükséges nyilatkoznia az etika/hit- és erkölcstan kapcsán, hogy etikaoktatást vagy hit- és erkölcstanoktatást választja, illetve hit- és erkölcstan választása esetén melyik egyház hit- és erkölcstan tanításának megszervezését kéri gyermeke számára.

Továbbá felhívjuk szíves figyelmét az Nkt. 72. § (1a) bekezdésében foglaltakra:

„A szülő kötelezettsége, hogy a nevelési-oktatási intézménnyel óvodai vagy tanulói jogviszonyban álló, cselekvőképtelen vagy korlátozottan cselekvőképes, fokozott kockázatú allergiás betegséggel diagnosztizált gyermeke fokozott figyelmet igénylő egészségi állapotáról és a megteendő sürgősségi intézkedésekről

a) a beiratkozással egyidejűleg, vagy

b) a diagnózis ismertté válását követően haladéktalanul

tájékoztassa a nevelési-oktatási intézményt, továbbá köteles gondoskodni arról, hogy az életmentő gyógyszert a gyermek, tanuló mindig tartsa magánál."

A felvételről első fokon az iskola igazgatója dönt, elutasítás esetén a fenntartó hivatott a felülbírálati kérelmet elbírálni.

A Győri Tankerületi Központ közleménye a beiratkozásról:

http://kk.gov.hu/kozlemeny-az-altalanos-iskolai-beiratkozas-idopontjarol-gyor

Általános iskolai felvételi körzethatárok 2024-25.

A beiratkozáshoz szükséges dokumentumok, adatok megadása kapcsán Ön segítséget kérhet a gyermeke óvodájától – óvoda OM azonosítja, gyermekük oktatási azonosítója tekintetében. Természetesen iskolánk fenntartója, a Győri Tankerületi Központ (9022 Győr, Liszt Ferenc utca 17.; telefon: 96/795-234; e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.) is rendelkezésre áll a körzetes iskolákkal kapcsolatos információk, az online vagy a személyes beiratkozás rendjével kapcsolatos kérdések esetén.

Németh László igazgató