Tisztelt Szülők!

A tanév rendjéről szóló 22/2022. (VII. 29.) BM rendelet értelmében a 2023/2024. tanév általános iskola első évfolyamára történő beiratkozás dátuma: 2023. április 20-21. 08:00-19:00 óra között.

 

 

A személyes megjelenés az adott két napok valamelyikén kötelező.

A gyors és gördülékeny ügyintézés érdekében kérjük Önöket, hogy éljenek az előzetes elektronikus jelentkezés lehetőségével:

Az általános iskola első évfolyamára történő jelentkezésének elektronikus, online formájára 2023. április 05-tól nyílik meg  az Ön részére a KRÉTA rendszer felületén keresztül: https://eugyintezes.e-kreta.hu/kezdolap. (a következő linken keresztül érhetik el a Kréta súgót: https://tudasbazis.ekreta.hu/pages/viewpage.action?pageId=17761106).

Az e-Ügyintézés „Beiratkozás Általános Iskolába (BÁI)” felület 2023. április 21-én 12 óráig lesz nyitva.

Részletes útmutató ide  kattintva tölhető le/nyitható meg

Az előzetes regisztráció nem helyettesítia személyes megjelenést, azonban jelentősen egyszerűsíti, gyorsítja az ügyintézést. Előzetes regisztráció esetén is kizárólag személyesen van lehetősége beíratni a gyermeket.

Fontos alapelv, hogy a korábbi éveknek megfelelően a szülő/törvényes képviselő csak egy általános iskolába nyújthatja be gyermeke jelentkezését.

Amennyiben Ön nem a lakóhelye vagy tartózkodási helye szerinti körzetes iskolába íratná be a gyermekét, akkor is meg kell adnia a kötelező felvételt biztosító általános iskola nevét és címét is a jelentkezése során

A gyermek beíratásához szükséges okmányok az alábbiak:
a) A gyermek személyi igazolványa, vagy útlevele, vagy születési anyakönyvi kivonata

b) A szülő személyigazolványa és lakcímkártyája
c) A gyermek lakcímkártyája vagy lakcímét igazoló okmány és TAJ kártyája

d) A gyermek adószáma

e: Szakértői vélemény BTMN, SNI esetén

A beiratkozás során a következő dokumentumokra lesz szükség:

A 2023. április 20-i és április 21-i személyes beiratkozás, illetve a dokumentumok bemutatása során szülőnek/törvényes képviselőnek szükséges nyilatkoznia az etika/hit- és erkölcstan kapcsán, hogy etikaoktatást vagy hit- és erkölcstanoktatást választja, illetve hit- és erkölcstan választása esetén melyik egyház hit- és erkölcstan tanításának megszervezését kéri gyermeke számára.

Az intézmények legkésőbb 2023. május 5-ig döntenek a gyermekek felvételéről és ezután küldik el a tájékoztatásukat Önnek

  • a körzettel nem rendelkező általános iskolai osztályba jelentkezők tekintetében, továbbá
  • a körzettel rendelkező iskolákba jelentkező, nem körzetes gyermekek esetében egyaránt.

Ha módosítani kíván a már elektronikusan beküldött adatokon, akkor ezt úgy teheti meg, hogy jelzi (telefonon 96-352-014 vagy e-mailben: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.) intézményünk  részére a visszavonási vagy adatmódosítási szándékát. Az adatok módosítását az intézmény a KRÉTA felületén a kérés alapján elvégzi. Amennyiben a szülő visszavonja gyermeke jelentkezését, ennek következményeként a BÁI felületen az  iskola a benyújtott jelentkezésre a szülő kérése alapján a kérelem benyújtására vonatkozó elutasító határozatot hoz, (hangsúlyozzuk, hogy ez nem a gyermekének felvételéről szóló elutasító határozat!), majd az intézmény saját rendszerében a gyermek adatait a „Beiratkozás visszavonva” státuszba állítja. Ezen műveletek elvégzését követően Ön ismét be tudja nyújtani gyermeke jelentkezését  egy másik iskolába.

.

A Győri Tankerületi Központ közleménye a beiratkozásról:

https://kk.gov.hu/kozlemeny-az-altalanos-iskolai-beiratkozas-idopontjarol-gyor2023

Általános iskolai felvételi körzethatárok 2023-24.

A beiratkozáshoz szükséges dokumentumok, adatok megadása kapcsán Ön segítséget kérhet a gyermeke óvodájától – óvoda OM azonosítja, gyermekük oktatási azonosítója tekintetében. Természetesen iskolánk fenntartója, a Győri Tankerületi Központ (9022 Győr, Liszt Ferenc utca 17.; telefon: 96/795-234; e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.) is rendelkezésre áll a körzetes iskolákkal kapcsolatos információk, az online vagy a személyes beiratkozás rendjével kapcsolatos kérdések esetén.

Németh László igazgató