Tisztelt Szülők!

A Kormány 1102/2020. (III. 14.) Korm. határozatában foglaltak alapján, azaz a koronavírus miatt a köznevelési intézményekben új munkarend bevezetésére tekintettel,kifejezetten kérem, hogy gyermeke 2020. március 16-án, hétfőn már ne jelenjen meg a köznevelési intézményben.

Az új munkarend értelmében a tanulóknak tilos az intézmény oktatási célú látogatása, tanítás nem lesz. A rendkívüli intézkedés végrehajtása érdekében kérem együttműködését a gyermek felügyeletének megszervezésében mindannyiunk, de elsősorban a ránk bízott tanulók biztonsága érdekében.

Kérem, továbbra is figyeljék a Kréta-rendszerben, az osztályok zárt csoportjaiban, illetve itt a honlapon megjelenő információkat.

  • Tanulóink elsődlegesen a Kréta-E-ügyintézés felületen kapják meg a tanórai anyagokat, feladatokat. Ellenőrizzék, hogy gyermekük azonosító adataival be tudnak-e lépni a felületre.:(belépés probléma esetén,  keressenek minket az elérhetőségeinken, de akár a Faceebook csoportokon belül privát üzenetben) _ http://gyorzamolyiskola.hu/index.php/2012-10-18-17-58-50
  • Az E-ügyintézés üzenetkezelője csak webes felületen keresztül érhető el, tehát telefonos bejelentkezést is itt kezdeményezzenek.. Javasolt a feladatok megoldása során számítógép vagy laptop használata.
  • Javaslom, hogy ha nem rendelkeznek a MS Office programokkal, akkor minden tanuló/hallgató és tanár (egy rövid regisztráció után) ingyenesen töltheti le az Office 365 ProPlus programcsomagot, amely akár 5 számítógépre és mobil eszközre is telepíthető!
  • 2020. március 30-tól több pedagógus folyamatosan áttér Google-Classroom (Tanterem) használatára, mely Önöknek és a pedagógusoknak is nagymértékben meg fogja könnyíteni a napi munkáját, a kommunikációt, a feladatok áttekinthetőségét. A Google Tanterem használatához részletes segítséget fogunk nyújtani.

Az új munkarend új helyzetet teremtett, amit csak együtt tudunk megoldani: mindannyiunktól több figyelmet, türelmet és együttműködést igényel.

Változások a tanév rendjében

  • A  2019/2020. tanév egyes feladatainak változásáról szóló 5/2020. (III. 19.) EMMI határozat értelmében az országos mérések (idegen nyelvi- és kompetenciamérések) elmaradnak.
  • A fentiekkel egyezően elmaradnak a belső vizsgáink a 6. és 8. évfolyamon.
  • Továbbá iskolánk követi az EMMI által kiadott (illetve módosított) tanév rendjét, a kialakult helyzet miatt intézményünk "Helyi tanév rendjének" bizonyos részei érvényét veszítették (igazgatói szünetek, tanítás nélküli munkanapok, tanulmányi kirándulások, közösségi rendezvények stb.)
  • A fentiek értelmében így a tavaszi szünet 2020. április 9-től április 14-ig tart.

Köszönöm kollégáim nevében is az eddig tanúsított pozitív és együttműködő hozzáállásukat!

Németh László igazgató